A szerk.

Úgy, ahogy a nagyok

A szerk.

A 2010 óta tartó tehetségtelen és ráadásul velejéig romlott kormányzás, amely során az új arisztokrácia mindenekelőtt azon ügyködik, hogy jobban éljen, mint négy vagy nyolc vagy most már 25 éve, az országnak felmérhetetlen károkat okozott.

Ennek következményeit az oktatásban, az egészségügyben, az ország szociális és mentális állapotában, Magyarország kétségbeejtő nemzetközi megítélésében jó ideje már elhazudni is alig lehet. A kormányzati propagandán persze semmi nem múlik. Az állami egészségügy de facto szétesése miatt addig kell várnod az életminőségedet döntően befolyásoló műtétre, hogy azt talán meg sem éred? Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül! A közoktatás romló körülményei, egykor nívós egyetemeink ellehetetlenítése és átjátszása NER-es kezekbe az elkövetkező húsz-harminc év esélyeit játssza el? Nem táncolunk úgy, ahogy Soros fütyül! A hibás gazdaságpolitikai döntések miatt ez az ország mára sokkal inkább felélte a jövőjét, mint a létezett szocializmus negyven éve alatt? Nem táncolunk úgy, ahogyan Brüsszel és Soros magyarországi ügy­nökei, a hazaáruló dollárbaloldal táncolnak Brüsszel és Soros füttyszavára! Minden bajunkért más a hibás! A külföld pedig nem ért meg, vagy nem akar megérteni minket. És azért nem akar, mert valójában gyűlölik a magyarokat. Hisz’ mindig is gyűlöltek minket.

Ez az önfelmentés és önáltatás, a hárítás e rendkívül primitív formája lassan két évtizede mindennapi élménye Magyarországnak, és mára a társadalom legapróbb zugait is átjárja.

K. Endre ügyével, és annak kormányzati kezelésével néhány oldallal beljebb részletesen foglalkozunk. A cikkben is szót ejtünk a pedofil bűntény eltussolásáért elítélt (majd elnöki kegyelmet kapott) K. védekezésével. Önképe szerint K. nem hogy segédkezett volna a gyerekeket molesztáló munkahelyi főnökének, hanem épp ellenkezőleg, ő maga buktatott le pedofilokat. K. a saját meséje szerint valójában áldozata gyengébb teljesítményű volt kollégája szakmai féltékenységének, néhány hazug kiskorú hamis vallomásának, majd ezek nyomán az előítéletes bírósági eljárásnak és az alaptalan, rosszindulatú médiahadjáratnak.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk