118 milliót ad a kormány, kinyit a szegedi sportuszoda

  • narancs.hu
  • 2023. január 14.

Belpol

Karácsony óta zárva volt, ötszáz sportoló járt át edzeni Hódmezővásárhelyre, ahová továbbra sem megy rezsitámogatás.

A megemelkedett energiaárak miatt a szegedi önkormányzat is elhatározta tavaly év végén, hogy télen egy időre bezárja jó néhány kulturális intézményét és sportlétesítményét. 

Ez azzal járt, hogy mivel a szegedi Városi sportuszoda és a Tiszavirág Sportuszoda decembertől nem működött, karácsony óta a szegedi úszók és vízilabdázók a hódmezővásárhelyi sportuszodában tartották edzéseiket.

Mintegy ötszáz sportolóról van szó, a gyerekek mellett az OB1-es vízilabdacsapatról is, amely a pólós első osztály mezőnyéből egyedüliként nem otthon edzett. A hódmezővásárhelyi önkormányzat nem kapott kormányzati támogatást a sportlétesítmények fenntartására, ezzel együtt befogadta a szegedi csapatokat, amelyeknek a mindennapos átjárás egy-másfél óra utazást jelentett.

Mostanáig – írja a Szegeder, hiszen pénteken Mihálffy Béla szegedi kormánypárti országgyűlési képviselő a Facebookon közzé tette, a kormány döntött, 117 millió 856 ezer forint támogatást ad a Tiszavirág Sportuszoda működtetésére. 

Íme, a bejelentés:

A szegedi önkormányzat reagált a döntésre. Kovács Tamás alpolgármester szintén pénteken tette közzé, hogy bár a kormányt többször is megkereste ez ügyben Szeged, forrás hiányában eddig nem született döntés.

A most megajánlott támogatás alig több, mint egy hónapra elég, de az önkormányzat a szükséges többletforrást kigazdálkodja, és ki fogják nyitni a létesítményt. Ahhoz, hogy Szeged meg is kapja ezt a pénzt, január 23-tól kell újra működtetni az uszodát. Az önkormányzatnál azonban úgy döntöttek, már január 17-én, kedden reggel kinyitják a Tiszavirágot: addigra fel lehet fűteni és megfelelő körülményeket tudnak teremteni.

A szegedi alpolgármester azért a jegyzőkönyv kedvéért rögzíti, amit az állam részéről tapasztalnak, az a kiszámítható, felelős finanszírozástól messze van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?