24.hu: újabb budai villa Rogán kabinetfőnökének családjánál

  • narancs.hu
  • 2022. február 9.

Belpol

A telek egy panorámás, háromszintes, luxuskategóriás, úszómedencés lakást rejt. Kétmillió forintot meghaladó négyzetméterárak alapján a ház értéke megközelítheti vagy akár túl is lépheti az egymilliárd forintot.

Újabb budai luxusvillát talált a 24.hu Nagy András, Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök főbérlőjének ingatlanportfoliójában. 

Nagy András annak a Nagy Ádámnak, a miniszter kabinetfőnökének az édesapja, aki előkerült a Magyar Bírói Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György ellen folyó eljárás nyomozati anyagaiban. Mint ismert, dokumentumok szerint Schadl intézkedett annak érdekében, hogy a szóbelin való megjelenés nélkül szerezzen meg egy vizsgát a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. 

A 24.hu már korábban is foglalkozott az idősebbik Naggyal. Ugyanis megvásárolta Rogán szállásául szolgáló Csalán úti házat, amelyet később egy 359, egy 323 és egy 246 négyzetméteres lakásból álló társasházzá alakítottak. A portál azt írja továbbá, hogy a mérlegadatok tanúsága szerint Nagy András nevén lévő cégek profitjából a miniszter válása után Rogán-Gaál Cecíliától megvásárolt balatonlellei nyaralóra sem futotta volna, nemhogy a milliárdos értékű lakóházra. 

Ennek ellenére a lap kiderítette, hogy Nagy az egyik cége révén gazdája lett egy harmadik, nagy értékű ingatlannak is; a Brassolis Ingatlanhasznosító Kft. – melynek tulajdonosa és ügyvezetője is Nagy András – megvásárolt egy XII. kerületi telket, amelyre egy luxuskategóriás családi házat építettek.

A 24.hu szerint a telek egy panorámás, háromszintes, luxuskategóriás, úszómedencés lakást rejt, és a cégnél bevett, kétmillió forintot meghaladó négyzetméterárak alapján a ház értéke megközelítheti vagy akár túl is lépheti az egymilliárd forintot.

A hírportál információi szerint a házat Nagy Ádám és a családja használja. Ezért megkeresték Rogán Antal kabinetfőnökét és édesapját; arról érdeklődtek, hogy ki és milyen forrásból finanszírozta a beruházást. Az érintettektől nem kaptak választ, azonban Kovátsis László ügyvéd azt reagálta a lapnak, hogy a megkeresésben feltett kérdések személyes adatok megismerésére irányulnak, és az egyik megkeresett sem tartja magát közszereplőnek, így nem kívánnak válaszolni. 

A cikk megemlíti: a Völner Pál államtitkár lemondásához vezető Schadl-ügy napvilágra kerülése után Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kiderítette, hogy 2021 októberében Nagy Ádám cége, a 2020-ban 58 millió forint bevételt és 33 millió forint nyereséget elérő Nadan Property Kft. megvásárolt egy 1800 négyzetméteres, XIII. kerületi irodaházat a végrehajtói kar tulajdonában álló cégtől.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk