25 969 menedékkérelmet nyújtottak be eddig az orosz-ukrán háború kitörése óta

  • narancs.hu
  • 2022. június 30.

Belpol

Továbbra is rejtély, hány ukrán menekült van Magyarországon, vagy hányan utaznak tovább az országba lépést követően.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye szerint az orosz-ukrán háború kitörése óta – a június 29-i adatok alapján – eddig 25 969 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztráltakA kérelmezők közül 12 921 fő 18 év alatti.  A kérelmet benyújtók döntő többsége továbbra is családos – édesanyák és gyermekeik.

A kérelmek elbírálása folyamatos, a tájékoztatás szerint határidőn belül történik. Eddig 20 925 fő esetében született elismerő döntés.

Azt, hogy a fennmaradó 5044 kérelem közül hányat utasítottak el, és hány vár még elbírálásra, nem közölték. Ahogy arról sem nyilatkoznak, a kérelmezők száma milyen arányban van a Magyarországra érkező menekültek számával, közülük hányan utaznak tovább, és hányan vannak Magyarországon (akár menedékkérelem híján is). 

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk