Elárulta a szerb posta, ki gyűjtötte be helyettük a vajdasági levélszavazatokat

  • narancs.hu
  • 2022. június 30.

Belpol

Három hónappal a választások után hajlandóak voltak érdemben válaszolni.

Levelenként 2, míg összesen körülbelül 160 ezer dinárt (kb. 1360 eurót) fizetett a szerb posta a Fideszhez több szálon is kötődő Concordia Minoritatis Hungaricae (CMH) irodának azért, hogy helyettük kézbesítse és gyűjtse be az április 3-i magyarországi országgyűlési választás és az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazás szavazólapjait – írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A lapnak három hónappal a választás után a szerb posta küldte meg az erről szóló szerződést, amelynek egyik mellékletéből az is kiderül, hogy a levélcsomagokat ott adták át a CMH-irodának, ahol a Fidesz helyi partnerének, a Vajdasági Magyar Szövetségnek, illetve a Magyar Nemzeti Tanácsnak a székháza található.

Mindebből a cikkben megállapították, hogy a szerb posta és a CMH-iroda szerződése a bizonyíték arra, hogy a Vajdaságban a szavazási levélcsomagok széthordását a Vajdasági Magyar Szövetség ellenőrizte. Ugyanis a borítékok először a pártszékházba kerültek, majd onnan vitték a CMH- és a VMSZ-aktivista szerepét betöltőkhöz.

A lap még március 21-én fordult közérdekű adatigényléssel a szerb postához, azt követően, hogy kiderült: több vajdasági településen  a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái kézbesítették aválasztási küldeményeket. Arra voltak kíváncsiak, kinek a kezdeményezésére, hogyan és kinek a kezébe kerültek a választási levélcsomagok, a Nemzeti Választási Iroda ugyanis eredetileg a szerb postának juttatta el azokat. A szerb szolgáltató csak azt követően adta ki az adatokat június 28-án, hogy a Szabad Magyar Szó panaszt tett a közérdekű adatok biztosánál, majd emlékeztetőt is küldött arról, hogy lejárt a válaszadásra előírt 60 napos határidő.

(Szabad Magyar Szó)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk