Elárulta a szerb posta, ki gyűjtötte be helyettük a vajdasági levélszavazatokat

  • narancs.hu
  • 2022. június 30.

Belpol

Három hónappal a választások után hajlandóak voltak érdemben válaszolni.

Levelenként 2, míg összesen körülbelül 160 ezer dinárt (kb. 1360 eurót) fizetett a szerb posta a Fideszhez több szálon is kötődő Concordia Minoritatis Hungaricae (CMH) irodának azért, hogy helyettük kézbesítse és gyűjtse be az április 3-i magyarországi országgyűlési választás és az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazás szavazólapjait – írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A lapnak három hónappal a választás után a szerb posta küldte meg az erről szóló szerződést, amelynek egyik mellékletéből az is kiderül, hogy a levélcsomagokat ott adták át a CMH-irodának, ahol a Fidesz helyi partnerének, a Vajdasági Magyar Szövetségnek, illetve a Magyar Nemzeti Tanácsnak a székháza található.

Mindebből a cikkben megállapították, hogy a szerb posta és a CMH-iroda szerződése a bizonyíték arra, hogy a Vajdaságban a szavazási levélcsomagok széthordását a Vajdasági Magyar Szövetség ellenőrizte. Ugyanis a borítékok először a pártszékházba kerültek, majd onnan vitték a CMH- és a VMSZ-aktivista szerepét betöltőkhöz.

A lap még március 21-én fordult közérdekű adatigényléssel a szerb postához, azt követően, hogy kiderült: több vajdasági településen  a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái kézbesítették aválasztási küldeményeket. Arra voltak kíváncsiak, kinek a kezdeményezésére, hogyan és kinek a kezébe kerültek a választási levélcsomagok, a Nemzeti Választási Iroda ugyanis eredetileg a szerb postának juttatta el azokat. A szerb szolgáltató csak azt követően adta ki az adatokat június 28-án, hogy a Szabad Magyar Szó panaszt tett a közérdekű adatok biztosánál, majd emlékeztetőt is küldött arról, hogy lejárt a válaszadásra előírt 60 napos határidő.

(Szabad Magyar Szó)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!