40 milliós támogatást kapott Sarka Kata férjének cége a Szerencsejáték Zrt.-től

  • narancs.hu
  • 2022. október 18.

Belpol

Korábban is vándoroltak Bessenyei István cégéhez hasonló mértékű támogatások. 

Közzétette a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., hogy szeptemberben kiket támogatott az állami vállalat. A 70 millió forintos keretből 40 millió forint plusz áfát Sarka Kata férjének a cége, a Netrise Hungary Kft. kapta meg – számolt be a hvg.hu

Ez azt jelenti, hogy a szponzorációs keret 57 százaléka ment a Netrise Hungary Kft.-hez. A társaság tulajdonosa Bessenyei István. A cég a Femcafe.hu női portál kiadója, 2018-ban és 2019-ben is kapott hasonló mértékű támogatást az állami vállalattól. A hvg.hu felidézi, hogy Bessenyei 11 évig MSZP-s belépővel járhatott a parlamentbe, viszont 2017-ben Orbán Viktor miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a köreiben tűnt fel, később pedig Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata üzleteiben vett részt. 

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. további ötmillió forinttal támogatta a Mathias Corvinus Collegiumot, a Magyar Állami Operaház 20 millió forintot kapott. A maradék ötmillió forint a Word Press Photo kiállítás szervezőjéhez, a Herald Europa Kft.-hez vándorolt. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk