400 ezer érvénytelen konzultációs ívet gyűjtött össze az aHang

  • narancs.hu
  • 2024. február 23.

Belpol

Országjárásba kezd a szervezet.

Péntek délután egy akcióval sajtótájékoztatón jelentette be az aHang és az Egységes Diákfront, hogy közel 400.000 üres és érvénytelen konzultációs ívet gyűjtöttek össze január végéig (pontosan 398.327 darabot) - áll a szervezet közleményében. A Pollack Mihály téren megtartott eseményre az összes ívet megmutatta a két szervezet, összesen 126 dobozt pakoltak ki, emellett begurult a Stop propaganda iskolabuszuk is, amivel elindulnak az országjárásra. A sajtótájékoztatón a szervezők köszönetet mondtak mindenkinek, aki ki mert állni a hazug propagandával szemben és kifejezte a véleményét azzal, hogy eljuttatta a két szervezetnek az üres konzultációs ívét. 

„400 ezer szabad, gondolkodó ember, 400 ezer vélemény, hétköznapi, húsbavágó probléma.  Ezek az ívek nem ingyenes válaszborítékban érkeztek hozzánk, hanem emberek vagy saját költségen adták fel, vagy akár 10-20-50 km-t is utaztak egy gyűjtőpontra, hogy leadhassák. Olyanról is tudunk, aki 250 kilométert utazott az irodánkig, hogy leadja a saját ívét. Ezek az ívek valódiak, itt vannak, megtekinthetők, igaziak, nemcsak beszélünk róla, hanem meg is mutatjuk, ellentétben a magyar kormánnyal” – fogalmazta meg a szervezet stratégiai igazgatója.

Tóth Enikő a kampányigazgató kampány folytatásáról beszélt, szerinte ez a 400 ezer ív nem csak egy-egy darab papír, hanem 400 ezer ember felhatalmazása, felelősség, hogy még jobban csinálják a munkájukat. Az aHang kampányigazgatója kiemelte, hogy bár a gyűjtés véget ért, ők nem állnak meg, az Egységes Diákfronttal közösen országjárásba kezdenek, amelynek első állomása most szombaton lesz Szegeden. Elmondta azt is, hogy az ország számos pontjára elviszik a nemzeti konzultációs íveket és azt a reményt, azt az összetartozást, amelyet az elmúlt hetekben, hónapokban mindannyian megtapasztalhattunk.

„Nyíregyházától Szegeden és Pécsen át Győrig körbehordozzuk az ellenkonzultációs kampányunk hírét az országban. Azt, hogy van más út, nem csak a kormánypropaganda létezik, van remény, és legfőképp van esély, példa arra, hogy tematizáljuk a mindannyiunkat aggasztó problémákat, és ha kell, vért izzadva, de rákényszerítsük a kormányt, hogy teljesítse a követeléseinket” – mondta.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.