75 ezres bírságról szóló csekket kapott a katatüntetések egyik résztvevője

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 11.

Belpol

Azért bírságolták meg a rendőrök, mert túl lassan ment át a zebrán. 

75 ezer forintos bírságot kapott egy nő, aki a rendőrség szerint túl lassan ment át a zebrán a katatüntetések idején – számolt be az RTL Híradó.

Az eset a július 25-i tüntetésen történt, amikor a Kossuth téri demonstráció után többen elfoglalták az Oktogont, a rendőrök azonban fokozatosan a járdára szorították a tüntetüket. Ezután egy kis csoport táblával átkelt a zebrán, de közben pirosra váltott a lámpa, és két autó nem tudtak elindulni miattuk. 

A rendőrök előbb igazoltatták a három nőt, majd közölték velük, hogy inkább feljelentik őket, a hétvégén pedig meg is kapták a határozatot és a csekket. Hivatalosan a közlekedés akadályozása szabálysértés miatt 75 és 85 ezer forint bírságot szabtak ki rájuk, de nem fogadják el a döntést, amit megfélemlítésnek tartanak, és meghallgatást kértek. 

A forgalom szándékos akadályozásáért elvileg akár 150 ezer forint bírság is kiszabható, néhány éve pedig már az a rendőrség gyakorlata, hogy a tüntetőket – sőt, alkalmanként tudósító újságírókat is – ezzel az indokkal bírságolják meg. A korábbi esetekben azonban a bíróságok végül vagy csökkentették a büntetést vagy figyelmeztetésre módosították azt.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.