A minőségi betegellátáshoz szükséges feltételek hiánya miatt álltak le műtétek Orosházán

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 11.

Belpol

Július óta nem végeznek több napos kórházi ellátást igénylő baleseti sebészeti műtéteket. 

Július óta nem végeznek súlyos baleset utáni műtéteket Orosházán – írja a 444.hu.

Az orosházi kórház júniusban számolt be a változásról. Ebből kiderült, hogy a gyulai és békéscsabai kórház veszi át a betegeket, a sürgősségi osztály és a traumatológiai szakrendelés viszont továbbra is működik. A közlemény nem árulta el, mi az oka a szünetelésnek, és meddig tart.

A lap megkereste az orosházi kórházat, amely többek között azt írta, hogy 

„a szünetelő ellátási forma akkor fog véglegesen helyreállni, amikor a minőségi betegellátáshoz szükséges feltételeket a kórház biztosítani tudja.”

Az azonban nem derült ki, mit takarnak a „minőségi betegellátáshoz szükséges feltételek”, és az sem, mitől állnának helyre. 

A levélben felsorolták, milyen truamatológiai ellátások működnek tovább, és hangsúlyozták, hogy „egyetlen hozzánk forduló beteg sem marad ellátatlan”, hiszen ha Orosházán nem is, Gyulán vagy Békéscsabán ellátják őket.

Sebők Éva, a Momentum orosházi parlamenti képviselője úgy tudja, ápolóhiány miatt szünetel az ellátás. A politikus a Belügyminisztériumtól próbált további adatokat megtudni az alkalmazottak számáról, az ellátás felfüggesztésének indokairól, de nem kapott érdemi választ.

A nyáron egyre több hír jelent meg arról, hogy különböző kórházakban gondok adódtak az ellátásban: Szolnokon több osztályon is, a karcagi kórházbanVeszprémben, de volt, hogy a budapesti Uzsoki utcai kórház sem tudta fogadni a szülő nőket. Sok esetben a szabadságolások miatt a munkaerőhiány a probléma, de arra is volt példa, hogy ezt felújításokkal és karbantartásokkal próbálták álcázni

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk