A debreceni szülészeti klinika felfüggeszti a „fogadott” orvos és szülésznő rendszerét

  • narancs.hu
  • 2021. január 5.

Belpol

Egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni.

"A hálapénz kivezetését az debreceni Szülészeti Klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja. Ennek érdekében 2021. január 1-től több változást indítottunk el a mindennapi egészségügyi működésünket illetően. Ezek egyik eleme, hogy a „fogadott” orvos és szülésznő rendszerét megszüntettük egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni" - osztotta meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Facebook-oldalán.

A DE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai hangsúlyozták, hogy ez a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kollektívájának egyöntetű döntése, tehát nem a Szülészeti Klinika, a debreceni Klinikai Központ vagy a Debreceni Egyetem vezetésének utasításáról van szó.

Mint írják, minden várandóst biztosítanak afelől, hogy ellátásuk a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni.

"Minden változásra azonnal reagálunk a továbbiakban is, és amint átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki, úgy természetesen ismét lehetőséget teremtünk a választott orvossal történő szülésre."

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt az országgyűlés tavaly október 6-án fogadta el. A törvény az orvosi bérek emeléséről rendelkezik és a hálapénz kivezetéséről, ám emellett olyan elemek is bekerültek – így a másod- és harmadállások engedélyhez kötése vagy a kirendelés –, amelyeket sem az orvos-, sem a szakdolgozói társadalom nem tud elfogadni.

 

Figyelmébe ajánljuk