A győrszentiváni általános iskolában az őszi szünetig szombatonként is lesz tanítás

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 30.

Belpol

Így az iskola decemberben tovább tarthat zárva, aminek köszönhetően a költségeik jelentősen csökkennek.

A Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában az őszi szünetig szombatonként is lesz tanítás, ezzel az iskola a decemberi időszakban tovább tarthat zárva, ami komoly tétellel csökkenti a költségvetésüket – írja Kropfné Knipp Mária, az iskola igazgatója a szülőknek címzett levelében, szúrta ki a Telex.

A megnövekedett rezsiszámlák miatt az iskolák folyamatosan mérlegelik a helyzetet, mit is tehetnének. Egyik lehetőségként felmerült az online oktatás is, de a legtöbb iskola egyelőre jelenléti oktatást tervez.

A győrszentiváni iskola igazgatója a már említett levelében azt írja, hogy ők is jelenléti oktatásra készülnek, de az energiaválság kezelésére a saját kereteiken belül intézkedéseket kellett hozniuk.

Ezért úgy döntöttek, hogy az őszi szünetig szombatonként 8-12-ig lesz tanítás, az így ledolgozott hét nappal pedig a téli szünetet egészítik ki.

A szombati tanítási napokon a fő tárgyakra koncentráló, órarend szerinti, tömbösített oktatás folyik majd. Tízórai, ebéd és délutáni ügyelet nem lesz.

Így az őszi időszak plusz munkanapjai miatt hosszabb lesz a téli szünet, ami december 19-től január 6-ig fog tartani.

Ahogy az igazgató megjegyzi: azzal, hogy az első két hónapban az oktatási napok számát megnövelik, nemcsak a decemberi időszak rezsiköltségein spórolnak, hanem ez "a gyermekek életkorára tekintettel a tanulási folyamat hatékonyságát is szolgálja".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk