A HírTv régi-új vezérigazgató-helyettese véletlenül pont a Népszavában vitézkedik

  • 2018. augusztus 5.

Belpol

„Olyan soha nem volt, hogy megmondták volna.” Yessss!

Szikszai Péter, a HírTv vezérigazgató-helyettese nemcsak a Magyar Időknek, de a Népszavának is adott interjút.

Ráadásul Szikszai valamiért úgy viselkedik, mintha valóban komoly tévét akarnának csinálni, szavaiban nyoma sincs eufóriának, amit kormányoldalról zengtek a csatorna „visszafoglalása” után.

Egyebek mellett olyan kijelentései voltak, hogy a „régi” HírTv-ben „soha nem volt, hogy megmondták volna, hogy kit kell behívni egy műsorba és mit kell tőle kérdezni”, vagy hogy csak az ellenzéki újságírók állították be őket olyannak, akik nem tesznek fel kérdéseket. Így beszél egy komoly férfi, egy médiatényező.

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Szikszai azt ígéri, hogy „lesznek olyan anyagok, melyekben a riporterek keményebb kérdéseket tesznek fel”, s szívesen várják az ellenzéki politikusokat is.

Ugyanakkor azt hozzáteszi: „Egy jobboldali hírfogyasztónak szóló televízióban egy baloldali politikus elkapcsolási faktor, és fordítva (…) a nézettség szempontjából nem éri meg behívni a másik oldalt.”

Ami a személyi állományt illeti, Szikszai szerint az ő felbukkanásuk felér egy mentőakcióval: „Itt dolgoznak most 270-en, ha mi ezt a tévét nem vesszük át, 270 ember került volna az utcára. Nem hiszem, hogy olyan könnyen találtak volna munkát. Mi azt mondtuk nekik, hogy ha akarnak dolgozni, akkor még tudnak hol, ellentétben a Magyar Nemzettel. Nem zsaroltuk őket, hanem munkát kínáltunk, aki nem kérte, az felállhatott és elmehetett.”

Ezek után nem csoda, hogy a Fidesznél kiverte a biztosítékot, hogy egy ilyen jó és emberbaráti csatornát bántani merészelnek. Mint ismeretes, a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet közleményt adott ki a HírTv tulajdonosváltásával kapcsolatban, szerintük a csatornánál történtek újabb példát szolgáltatnak arra, hogy Orbán Viktor teljes kontroll alatt akarja tartani a magyar sajtótermékeket. Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Fidesz kapásból sorosozni kezdett.

Neked ajánljuk