A HÖOK Szarka Gábornak: a hallgatókat elküldeni nem oké

  • narancs.hu
  • 2020. október 16.

Belpol

Ha felforr az agyvized, maradj easy - javasolják a hallgatók.

Facebook-oldalán üzent Szarka Gábornak, az SZFE katonamúltú kancellárjának a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája.

Miután az SZFE hallgatói az egyetem magánosítása és a Vidnyánszky Attila által vezetett kuratórium helyzetbe hozása ellen tiltakozva másfél hónapja blokád alatt tartják a Színművészeti Vas utcai épületét, a kancellár elrendelte, hogy ma 18 óráig mindenkinek el kell hagynia az egyetem területét és a kollégiumot is.

Az SZFE új kancellárja ma 18 óráig kiürítteti az egyetem épületeit és kollégiumát

Rektori utasításban előrébb hozták az őszi szünetet, amikor is karbantartást és fertőtlenítést tartanának, ezért kiürítik és bezárják az épületeket. Körlevélben küldött rektori utasítást a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, Szarka Gábor és az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil az egyetem dolgozóinak és oktatóinak - írja a Telex egy a birtokukba került levél alapján.

A HÖOK elnöksége szerint ez "nem oké", ahogy az sem, hogy Szarka nyomást gyakorol a dolgozókra, kikapcsoltatta az épületet és lecseréltette a zárakat.

A közlemény a Hősök és Halott Pénz közös dalából vett idézettel üzen Szarkának: „Ha felforr az agyvized maradj easy / Mielőtt kimondod számolj el tízig!”

Azt is kérik a kancellártól, hogy az intézkedésekkel legalább várja meg az oktatási jogok biztosának vizsgálatát.

A HÖOK eddig nem különösebben hallatta a hangját SZFE-ügyben, a Rekroti Konferenciával közösen korábban megpróbáltak összehozni egy tárgyalást az új vezetőség és az egyetem képviselői között, ez azonban meghiúsult.

Figyelmébe ajánljuk