Lemondott egy erzsébetvárosi DK-s, miután a rendőrség kiszállt az önkormányzathoz

  • narancs.hu
  • 2020. október 16.

Belpol

Borka-Szász Tamás már ki is lépett a DK-ból.

A rendőrség a mai napon áramlopás gyanúja miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzatnál. Az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet - tudatta közleményében a Demokratikus Koalíció.

A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról, és kilépett a DK-ból.

A Telexnek a rendőrség azt mondta, a Nemzeti Nyomozó Iroda lopás gyanújával folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Bajkai István volt fideszes alpolgármester szerint Borka-Szász "bitcoinbányát" üzemeltetett a hivatali számítógépeken.

Hogy egy szimpla áramlopásnál többről lehet szó, azt valószínűsíti, hogy az ügyben a súlyos - köztük pénzügyi - bűncselekményekben illetékes Nyomozó Iroda jár el. Plusz nem is hangzik túl életszerűnek, hogy egy képviselő az önkormányzat épületében, az önkormányzat számára lop áramot.

Borka-Szász tavaly októberben az ellenzék közös jelöltjeként egyéni mandátumot szerzett Erzsébetváros 4-es választókerületében, azaz ha valóban lemondott a mandátumáról, akkor időközi választást kell majd kiírni.

Figyelmébe ajánljuk