A Karc FM-é lehet a Klubrádió egykori frekvenciája

  • narancs.hu
  • 2021. március 10.

Belpol

Nem az, amiről múlt hónapban kapcsolták le a Klubrádiót, hanem az évekkel korábban használt 95,3.

Egyedül a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Karc FM pályázik az FM 95,3 budapesti rádiós frekvenciára - értesült a Média 1.

A frekvenciát évekkel korábban a Klubrádió használta, de most nem adtak be pályázatot a 95,3-ra, mert bíznak benne, hogy visszakapják a Médiatanácstól a 92,9-es frekvenciát, amelyről február 15-én kapcsolták le őket.

A Médiatanács jogsértésekre hivatkozva nem hosszabbított a Klubrádióval a 92,9-es frekvenciára, hanem új pályázatot írt ki, amelynek azonban nem lett eredménye február közepére, amikor is lejárt a Klub frekvenciahasználati engedélye.

Bár a többi pályázó kizárása miatt egyedül a Klubrádió maradt versenyben a 92,9-es frekvenciáért, a Médiatanács továbbra sem hirdetett eredményt, így a rádió február 15. óta csak az interneten érhető el. 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?