A Karc FM-é lehet a Klubrádió egykori frekvenciája

  • narancs.hu
  • 2021. március 10.

Belpol

Nem az, amiről múlt hónapban kapcsolták le a Klubrádiót, hanem az évekkel korábban használt 95,3.

Egyedül a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Karc FM pályázik az FM 95,3 budapesti rádiós frekvenciára - értesült a Média 1.

A frekvenciát évekkel korábban a Klubrádió használta, de most nem adtak be pályázatot a 95,3-ra, mert bíznak benne, hogy visszakapják a Médiatanácstól a 92,9-es frekvenciát, amelyről február 15-én kapcsolták le őket.

A Médiatanács jogsértésekre hivatkozva nem hosszabbított a Klubrádióval a 92,9-es frekvenciára, hanem új pályázatot írt ki, amelynek azonban nem lett eredménye február közepére, amikor is lejárt a Klub frekvenciahasználati engedélye.

Bár a többi pályázó kizárása miatt egyedül a Klubrádió maradt versenyben a 92,9-es frekvenciáért, a Médiatanács továbbra sem hirdetett eredményt, így a rádió február 15. óta csak az interneten érhető el. 

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.