A Miniszterelnökség reagált a kritikákra: Ez nem étterem, itt kisebb adagokat szolgálnak fel, és az ételkínálat is korlátozott

  • narancs.hu
  • 2019. január 8.

Belpol

Szerintük kettős mérce, hogy az ellenzéki képviselők a Karmelitában működő Gundel árképzése miatt tiltakoznak.

„A Karmelitában működő önkiszolgáló menza bérlőjének kiválasztása nyilvános pályáztatás útján valósult meg. Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt. A nyertes pályázó havi 2.54 millió forint bérleti díjat ajánlott” – írja friss közleményében a Miniszterelnökség arra reagálva, hogy sokan bírálták a Karmelitában működő, kifejezetten olcsó Gundelt.

A Miniszterelnökség azt írja, hogy az önkiszolgáló menza nem étterem: azt írják, hogy az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

„Szeretném elkérni azt a telefonszámot, ahol a miniszterek rendelhetnek" - Ellepték a kommentelők a Gundel Facebook-oldalát, és elég dühösek

Ezt hívják imázsrombolásnak, nagyon rossz marketing - írta egyikük. Miután tegnap kiderült, hogy a Gundel meglepően olcsón főz Orbán Viktorra és a Miniszterelnökség dolgozóira a kormányfő új rezidenciáján, több százan lepték el a Gundel Étterem Facebook-oldalát, hogy kifejezzék nemtetszésüket. Az étterem legutóbbi posztja alá jelenleg már több mint 880 ember kommentelt.

„A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint. Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik” – teszik hozzá.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk