A Momentum szerint a végén „néhány száz aláírás is számítani fog”

  • narancs.hu
  • 2017. február 6.

Belpol

A népszavazási kampányban meglepően sok aláírást gyűjtöttek, mégsem dőlhetnek hátra.

A Fidesz egyik propagandalapja szerint mindenki, aki népszavazást szeretne az olimpiáról, mentálisan sérült. A cikk szerzője tudni véli azt is, hogy az aláírók mind olyan emberek, akik „nem mernek belevágni semmibe, féltékenyek, hiányzik belőlük a közösségi mentalitás, a másokért való tenni akarás, az alázat, a lemondás, a hazafiasság, a bátorság, a fantázia”. A Fidesz másik propagandistája szerint viszont egyszerűen csak hazaárulók. Pénteken megtudhattuk azt is, hogy a sértegetésen túl nem igazán hajlandó vitatkozni a kormányoldal.

Nos, a legfrissebb adatok szerint 110 ezer budapestit sikerült leelmebetegezni és lehazaárulózni. Ezt a becslést közölte a Momentum szóvivője az Indexszel. Február 17-ig 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük, de mivel úgy számolnak, hogy az aláírások 10-15 százaléka érvénytelen lesz, ezért csak 170 ezer aláírással a zsebükben nyugodnának meg igazán.

Az pedig nem lesz könnyű menet, és ezt a Momentumnál is tudják. „Elég szoros lehet a vége, néhány száz aláírás is számítani fog” – nyilatkozta Papp Gergő sajtóreferens.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.