A Momentum több vezetője is távozik posztjáról

  • narancs.hu
  • 2018. január 4.

Belpol

Belső, szervezeti problémái lehetnek a pártnak.

A kampányfőnök, a kabinetfőnök és a kommunikációs igazgató is távozott vagy távozni kényszerült a Momentumból – írja az Index. A lap információi szerint a távozások mögött nem személyes, hanem belső, szervezeti problémák állnak.

Az Index úgy tudja, Zaránd Péter kampányfőnök – aki a népszavazási aláírásgyűjtést koordinálta – elküldését például a párttagok egy része sürgette, többen ugyanis nem kívántak vele együtt dolgozni. Az elnökség egy ideig kiállt mellette, a hatásköreit is módosították, végül azonban maga távozott a belső nyomás miatt.

Túry Márton kabinetfőnök távozása szerdán derült ki. Elődje, Borbély Ede szintén csak rövid ideig volt kabinetfőnök, ősszel idő előtt távozott. Túry három hónapig dolgozott a poszton.

Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója is távozott, pedig ő már a NOlimpia-kampányban is irányította a párt kommunikációját. Az Index úgy tudja, ő is maga állt fel pár nappal ezelőtt a belső problémák miatt.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője megerősítette a három vezető távozását, és azt mondta, mindenki maga távozott, de eltérő okokból. Hajnal annyit árult el, hogy „a kampányidőszak mindenki számára megterhelő, és egy ennyi önkéntest foglalkoztató pártban megkerülhetetlen a fluktuáció”. Megerősítette, hogy mindhárom lemondott vezető helyére új vezetőket választottak, szombaton Kecskeméten mutatják majd be őket, valamint vázolják a Momentum terveit a kampányidőszakra.

(Index)

Figyelmébe ajánljuk