Kádár János dörzsölheti csontkezét: milliárdokat szán a kormány új munkásszállókra

  • narancs.hu
  • 2018. január 5.

Belpol

Én, a Feri meg Bíró Imre….

Varga Mihály miniszter közölte az MTI-vel, hogy pályázni lehet munkásszállók építésére, a kormány 5 milliárd forintot dobott föl a célra. A kiírás értelmében támogatás olyan önkormányzatoknak vagy önkormányzati társulásoknak nyújtható, amelyek minimum 80 munkavállaló elszállásolására alkalmas szállót emelnek.

false

 

Fotó: fortepan.hu

 

A támogatás keretében az építési és felújítási költségeit, valamint a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök költségeit lehet elszámolni; részben vagy egészben visszatérítendő és vissza nem térítendő formában nyújtható, a beruházási költségek legalább negyven százalékát az önkormányzatnak saját forrásból kell biztosítania. “A kormány célja, hogy a munkaerő mobilitását ezúton is elősegítse, növelve a lakhatási lehetőségeket a munkaerőhiánnyal sújtott térségekben” – mondta Varga, hozzátéve, hogy az önkormányzat a munkásszállás megépítését, illetve felújítását követően bérleti szerződést köt a munkaadókkal, így a bérbeadásból származó bevételből biztosítani lehet a munkásszállás működtetését. A szállót az önkormányzatnak a beruházás befejezésétől számított legalább tíz évig fenn kell tartania.

Varga Miklós - Munkásszállás

Hungarian music video from the 80s. It is taken from a movie titled "Moziklip" which was a feature film compiled from various music videos.

A kormánynak már tavaly is volt hasonló akciója, ennek nyomán Mórahalmon, Újszentivánon, Orosházán és Budapesten, a Ferencvárosban több mint 1,5 milliárd forintos támogatással négy új szálló épül, valamint megújul két, munkásszállás kialakítására alkalmas épület Zalaegerszegen és Veszprémben. Az épületek 634 munkavállaló elszállásolására lesznek alkalmasak.

Figyelmébe ajánljuk