Kovács Zoltán szerint Juncker összekeveri az álhírt a véleménnyel

  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Belpol

Nyilván. Hisz' Orbán Viktor már hogy a viharba terjesztene álhíreket.

Nem olyan még Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár reakcióideje, mint ahogy azt az egykori Fidesz-szóvivőtől elvárnánk, de sebaj, lényegében még időben a Twitteren szólt vissza Jean-Claude Junckernek a fake newsozás miatt.

Mint ismert, az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón álhírterjesztőnek nevezte Orbán Viktort.

Kovács aligha frappáns bejegyzése szerint "Amikor azt terjeszti, hogy én felelek a Brexitért, ez álhír – jelentette ki. Kovács Zoltán szerint viszont Juncker téved. "Jean-Claude Juncker minden bizonnyal "isiásza" miatt összekeveri a műfajokat: az álhírt a véleménnyel."

Hogy mi a fene az az "isiásza", amire Kovács utal? A július közepén tartott NATO-csúcson Juncker dülöngélve jelent meg, alig tudott menni, többen támogatták. Akkor a szóvivője tisztázta, hogy a politikus nem volt részeg, hanem isiász gyötörte. Minden bizonnyal erre utalhatott (ironikusan) Kovács is Twitter-bejegyzésében.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.