A pénz miatt maradt Tordai Bence a frakcióban Hadházy szerint

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 31.

Belpol

Hadházy Ákos szerint a frakciótagság gáz, Tordai Bence szerint azonban ők nemcsak elbábozzák a demokráciát.

"Kettejüknek kb. három millió okuk van rá. Ugyanis ennyi forinttal lenne kevesebb a fizetésük, ha az LMP illetve a Párbeszéd frakcióból távozva meg kellene válniuk a frakcióvezetői vagy bizottság elnöki másfél-másfél milliótól, amit ezekért a valódi plusz munkával nem járó pozíciók adnak a képviselői alapfizetéseken felül" – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szombati Facebook-bejegyzésében, miért maradt Tordai Bence, valamint Keresztes László Lóránt a Párbeszéd, illetve az LMP frakciójában, miközben pártjukat elhagyták. Hadházy szerint "ez nagyon gáz, ezt ők is tudják, de azt is tudják, hogy annyi országos botrány volt csak az elmúlt hetekben, hogy ezen a kis emberi gyengeségen nem akad fent senki”. Bár szerinte ők nem tartoznak a legrosszabb politikusok közé, a "két kis sumákságban benne van minden abból, hogy miért tartunk itt".

Tordai Bence azonnal reagált Hadházy bejegyzésére. Azt írta, őt a legkevésbé sem a pénz vitte a politikába, hanem a változtatás lehetősége. "Számonkéred rajtam, hogy segítek elbábozni nekik, hogy demokrácia van, ezzel legitimálva a rendszert. Te 2016-ban, '18-ban és 22'-ben ugyanúgy felvetted a parlamenti mandátumodat (nagyon helyesen), ahogy mások is, ugyanúgy szavazol a törvényjavaslatokról, ahogy minden képviselő – de te, egyedüliként, mégsem vagy a bábszínház szereplője, a rendszer legitimálója – csak azért, mert nem szólalsz fel, és nem vállalsz tagságot bizottságban vagy akár ellenzéki frakcióban. Nem igazán értem” – tette hozzá.

A Párbeszéddel kapcsolatos fejlemények arra vezettek, hogy további két frakciótag, Berki Sándor és ő is arra jutott, hogy emberi, erkölcsi és politikai okokból is az lesz a legjobb, ha kilépnek a párjukból. Ez a frakcióban azt eredményezte, hogy immár a függetlenek vannak többségben, de más nem változott. „Maradtunk, akik voltunk, és folytatjuk azt a munkát, amit eddig vittünk – a frakció mint munkaszervezet pedig ennek az intézményi kerete, hasznos politikai eszköz. Ezért nem léptünk ki, és ezután sem fogunk, mert mi nem az ellenzéket, hanem a rezsimet akarjuk gyengíteni."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.