A Telex megkérdezte Márki-Zayt, van-e bizonyítéka Orbán grazi útjáról

  • narancs.hu
  • 2022. január 9.

Belpol

A politikus meg elmagyarázta, hogy értette, amit mondott.

Ahogy azt mi is megírtuk, MZPercek - Valójában ki privatizálná az egészségügyet? címmel osztott meg egy videót Facebook-oldalán Márki-Zay Péter. A kicsivel több mint öt percben Márki-Zay arról beszél, hogy nem igaz az, amivel most a fideszesek az ellenzéket támadják, miszerint magánosítani akarják az egészségügyet, ezt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint éppen a Fidesz akarja elérni. Emellett pedig megemlíti Orbán grazi magánklinikás útjait is.

Ahogy azt MZP a videóban mondja:

Mi azonban vissza akarjuk adni a járóbeteg-ellátást az önkormányzatoknak, az állami egészségügyet akarjuk fejleszteni, és nem Orbán grazi magánklinikás útjait szeretnénk biztosítani a magyar embereknek.

A Telex rákérdeztett Márki-Zaynál és kampánycsapatánál, hogy van-e bármi konkrét bizonyítékuk arról, hogy Orbán Viktor Grazban járt volna, és ha igen, akkor árulják el, milyen információk birtokában vannak.

A politikus válasza szerint Orbán Viktor „egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral”. Majd hozzátette, hogy a

magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban a Fidesz kiváltságosok vezetőjeként ő megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbellaig.

A miniszterelnök-jelölt és csapata azzal zárja válaszát, hogy „a Fidesz tudatosan züllesztette le az állami egészségügyet. Miközben a kiváltságos kevesek külföldi magánklinikákon kezeltetik magukat, évente tízezrek halnak meg megelőzhető betegségekben és sokaknak csak a magánegészségügy jelenti a gyógyulás esélyét súlyos anyagi terhek árán. Szabadon fejlődő Magyarországon ennek véget vetünk, és elszámoltatjuk a jelenlegi hatalmat a súlyosan elhibázott jarványkezelésért”.

A lap nem elégedett meg a válasszal, így újból rákérdeztek arra, hogy van-e grazi utakról konkrét tudomásuk.

Korábban Márki-Zay Péter többször utalt arra, hogy szerinte Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia meleg lehet. Erről írott publicisztikánkat itt olvashatják.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk