Lengyel Tamás megkapta az Eszenyi-ügy vizsgálati anyagát, sok részt kisatíroztak belőle

  • narancs.hu
  • 2022. január 9.

Belpol

Személyes adatnak minősül az is, ha szeretné megismerni a vizsgálóbizottság vele kapcsolatos véleményét is. 

„A panaszosok a mai napig nem ismerhették meg a vizsgálóbizottság álláspontját. A főváros nem hajlandó elárulni, milyen megállapításra jutott az ügyben, a megküldött jelentésből pedig az érdemi részeket személyiségi jogokra hivatkozva kisatírozza, így személyes adatnak minősül az is, ha szeretném megtudni a vizsgálóbizottságnak mi a véleménye arról, ami velem történt” – írja Lengyel Tamás színész Facebook-bejegyzésében, amiben megosztotta az általa korlátozottan megismert dokumentumot.  

Járai Máté tegnapi Instagram-bejegyzésében azt feszegette, hogy szabad-e szeretnie Eszenyi Enikőt. Lengyel mai posztjában erre is reagált. „Örülök, hogy neked, és a társulat többi tagjának nem kellett átélnie mindazt, amit nekünk. Remélem, soha többet nem fog megtörténni senkivel, ami a Vígszínházban történt. Jó, hogy kölcsönös bizalommal, nyitottsággal és szerettettel tudtatok fordulni egymás felé mindazok után, amit olvasni és hallani lehetett” – fogalmaz bejegyzésében Lengyel Tamás, akiben felmerült, hogy színésztársa kérdése „nem voks-e Enikő mellett?”. 

„Ugye, nem gondolod komolyan, hogy 71 ember összefogott, hogy politikai okokból tönkretegye Eszenyi Enikőt.

Képzeld el, csak a sztorik kitalálása mennyi munkát és időt igényelt volna. Ha meg nem gondolod, hogy összefogtak, abból az következik, hogy az állításaiknak lehet némi alapja. Ha meg van, akkor most nem vagy empatikus?” – írta Járai Máténak címezve. 

Eszenyi Enikő korábban a Vígszínház igazgatója volt, azonban több tucat színésze hatalommal való visszaéléssel és verbális erőszakkal vádolta, amit követően távozott a posztjáról. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk