A tüntetők áttörték a rendőrsorfalat a Kossuth téren

  • narancs.hu-MTI
  • 2018. december 8.

Belpol

A rabszolgatörvény visszavonását követelik, hétfőtől útlezárásokat helyeztek kilátásba.

Szombaton pár ezer ember tüntetett a rabszolgatörvény ellen Budapesten. A tüntetésről készült galériánkat itt tekintheti meg.

Tüntetés Budapesten a rabszolgatörvény ellen

Képgalériánk a helyszínről.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik, 2019. január 1-jétől két számjegyű béremelést akarnak és azt, hogy visszaadják a cafeteria megszüntetett elemeit.

A MaSzSz által szervezett tiltakozó akción a szövetség elnöke bejelentette, a munkaidőkeret emelését és a túlmunkaórák számának jelentős növelését tartalmazó törvénytervezet mielőbbi visszavonása érdekében a munkavállalói érdekképviselet hétfőtől országos útlezárásokat szervez, első körben Pécsen és Győrben.

Kinek jó a rabszolgatörvény?

Magyar Narancs annak járt utána, hogy kinek állt érdekében szabadjára engedni a túlóráztatást és mi várható a javaslat életbe lépése után. Ez nem lehet több üres blöffnél - állítja reménykedve Balczer Balázs, a Vasutasok Szakszervezetének jogtanácsosa a Munka törvénykönyvének „rabszolgatörvényként" elhíresült módosítási javaslatáról.

Figyelmébe ajánljuk