Áder János szerint meg kell őrizni a sokféleséget - de kiknek üzent az elnök?

  • narancs.hu
  • 2021. június 17.

Belpol

Nem, nem a homofób törvény ellen a hivatálánál tüntetőknek, hanem...

Hanem a Finnugor Világkongresszusnak.

Meg kell őrizni a nyelvi, kulturális sokféleséget a világ minden nemzete javára - mondta Áder János a Finnugor Világkongresszusra küldött videóköszöntőjében - írja az MTI.

A köztársasági elnök megjegyezte: a jelenleg 27 tagállamot számláló Európai Unió elviekben értékként tekint a sokszínűségre, amit a közösség jelmondata így fejez ki: egység a sokféleségben.

Az államfő azt is kérte, "őrizzük meg ezt a nyelvi, kulturális sokféleséget nemcsak a finnugor népek, de a világ minden nemzete javára".

Tegnap Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is a sokféleség, a sokszínűség fontosságát hangsúlyozta, igaz egészen más ügyben: a magyar pedofilellenes törvény homofób, LMBTQ-ellenes rendelkezései miatt.

Mint arról beszámoltunk, tegnap mintegy ezer ember gyűlt össze Áder János hivatalánál, a Sándor-palotánál, hogy a hétfői, Parlamentnél tartott tízezres demonstráció után újból tiltakozzon a kedden elfogadott homofóbtörvény ellen

(MTI, Népszava)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.