Alcsútdobozi, Mészáros közeli alpolgármester került a TV2-t birtokló cégek élére

  • narancs.hu
  • 2019. április 12.

Belpol

A fideszes alpolgármester Mészáros Lőrinc több cégében is vezető szerepben tűnik fel.

Mészáros Lőrinc bizalmasa, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Tima János két TV2-höz köthető vállalatban is fontos pozíciót kapott a napokban - írja a G7.

A politikust ugyanis egyidőben nevezték ki a V Progress Kft. ügyvezetőjének és Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettesének. Az utóbbi pozíció névleg ugyan nem jelent teljes vezető szerepet, de aláírási kötelezettséget is takar, amely szerint az ő aláírása nélkül sem a vezérigazgató, sem az ügyvezető nem írhat alá.

Ahogy írják, ez azt jelenti: Tima nélkül nem lehet a TV2-t érintő ügyekben dönteni. Mindkét társaság ugyanis a kereskedelmi csatorna egy-egy tulajdonosa. (A szerzők emlékeztetnek, hogy Andy Vajna maga sem személyesen tulajdonolta a TV2-t, hanem különböző vállalatokon keresztül: "A csatornát fenntartó TV2 közvetlenül az MBC tulajdonában van, míg az MBC részvényese az AV Progress.")

Tima személyében a TV2-t érintő döntéshozatal tulajdonképpen bekerült Mészáros Lőrnc köreibe. Egyrészt Alcsútdoboz, amelynek alpolgármestere Tima, Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal illetékességi területéhez tartozik.

Másrészről: az alpolgármester Mészáros több cégében is tölt be vezető tisztséget. A G7 szerint az: "Opusban, a Konzumban, az Appeninnben és a pletykák szerint a T-Systems megvásárlására hajtó 4iG-ben is – felügyelőbizottsági tag, akárcsak a 2Rule márkát futtató Magyar Sportmárka Zrt-nél, illetve a veszprémi férfi kézilabdacsapatot fenntartó cégnél." Utóbbihoz hozzáteszik, ahogy az névleg nem Mészáros cége, hanem annak barátjáé és üzlettársáé: Szíjj Lászlóé.

Emellett Tima a felcsúti Talentis Consulting Zrt-ben igazgatósági tag, az alföldi Gong Rádiót és a balatoni Part FM-et működtető Echo Penisola Kft-ben pedig ügyvezető volt.

A mosmár Timához köthető AV Progress cég ráadásul már nemcsak a TV2 tulajdonosi körébe tartozik, hanem résztulajdonosa a kereskedelmi tévének műsorokat gyártó IKO Holdingnak is, és 25 százalékos részesedést szerzett az Atmedia Habony Árpád-közeli anyavállalatában, amely 43 tévécsatorna reklámidejét értékesíti.

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.