Amerikai katonák jöhetnek Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2022. január 28.

Belpol

Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, tényleg tárgyalnak erről a NATO-val, de az fake news, hogy ezer katona érkezne.

A magyar honvédelmi minisztérium tárgyal a NATO-val arról, hogy az ukrán-orosz konfliktus miatt amerikai katonák jönnének Magyarországra is. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter beszélt pénteken az angolai külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

A Telex emlékeztet, hogy korábban többek közt a CNN közölte, hogy ezer amerikai katona jöhet Magyarországra. 

Szijjártó szerint az, hogy ezer, nem igaz, és „a CNN világbajnok fake newsban”, arról viszont nem beszélt, hogy mennyi katonáról lehet szó. 

A külügyminiszter szóba hozta, amikor Kelet és Nyugat között konfliktus támadt, Közép-Európa rendszerint a vesztes oldalra került, ezért azt kérik a szemben élló hatalmaktól, hogy a kölcsönös tiszteletre alapozva beszéljenek tovább, mert csak párbeszéddel lehet megoldást találni. 

A tájékoztatót eredetileg azért tartották, hogy bejelentsék, három magyar vállalat készül beruházásokra Angolában. Az egyik cég 100 millió dollár értékben tizenhárom vízműtelepet épít, kétmillió ember ivóvízellátását biztosítva. Tervezik, hogy a Luanda–Moszkva-repülőjárat meg fog állni Budapesten.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.