Amerikai nagykövet: hamis kultúrháborúról beszélnek Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2023. május 4.

Belpol

David Pressman szerint ezzel szemben a szomszédban egy valódi háború zajlik. 

„Nem túl szerencsés a lelkesedés, hogy hamis kultúrháborúról beszélnek Magyarországon” – mondta David Pressman amerikai nagykövet az AFP-nek adott interjújában a budapesti CPAC nevű szélsőjobbos rendezvény kapcsán. Mint megírtuk, ezen Orbán Viktor olyan állításokat tett, miszerint a woke vírust a nyugati liberálisok terjesztik, de Magyarország feltalálta az ellenszert. 

Ezzel szemben Pressman szerint

valódi háború van a szomszédban, Magyarország pedig elmélyíti és kiterjeszti a kapcsolatait Oroszországgal, ahelyett, hogy felszámolná azokat. 

Orbán Viktor a CPAC-en azt mondta, Magyarország valójában egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kísérletezik ki. Hozzátette, itt nem csak beszéltek a liberálisok legyőzéséről, hanem meg is csinálták azt. Mindez 2010-ben kezdődött.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk