Aranyérmes a Magyar Zene Háza a Tetők Világbajnokságán

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 18.

Belpol

Örömhír az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségétől.

Három magyarországi épületet díjaztak a Tetők Világbajnokságán (IFD Award) az olaszországi Meranóban. A Magyar Zene Háza arany-, a Néprajzi Múzeum ezüst-, a Nyugati pályaudvar pedig bronzérmet nyert – közölte az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerdán az MTI-vel.

Az IFD a nemzeti tetős szövetségeket, 22 ország 15 ezer tetőfedő cégét foglalja magában. A világméretű szakmai szervezetben Magyarországot az ÉMSZ képviseli.

Kétévente, minden páratlan évben rendezik meg a világbajnokságot, amelyen idén az európai országok mellett az Egyesült Államok, a Dél-afrikai Köztársaság és Kína is részt vett. A világversenyen a zsűri 87 pályázatot fogadott el érvényesnek, köztük az ÉMSZ által nevezett 9 projektet, amelyek közül három dobogóra került. Az IFD rendes tagjai, a nemzeti szövetségek

lapostető, fémlemezfedés, homlokzat és magastető kategóriákban pályázhatnak.

Az október 13-ai díjátadón lapostető szekcióban nyert aranyérmet a Metal Hungaria Holding Zrt. a Magyar Zene Háza extravagáns tetőszigetelésével.

Az épület elkészültekor nem mindenkinek tetszett:

A tetővilágbajnokságon szintén a lapostető szekcióban lett ezüstérmes a Renomé-Bau Kft. és a Lajta-Duna Építő és Vízszigetelő Kft. közös projektjükkel, a Néprajzi Múzeum speciális tetőszerkezetével.

A Horex Kft. a Nyugati pályaudvar tetőjével fémlemezfedés kategóriában nyerte el a bronzérmet. A Magyar Zene Házánál és a Nyugati pályaudvarnál a Magyar Építő Zrt. volt a generálkivitelező.

Az idei siker kimagasló a magyar szigetelő és bádogos szakemberek számára a nemzetközi porondon, ami bizonyítja, hogy magyar tetős szakkivitelezők felkészültsége svájci, osztrák, német kollégáikéhoz hasonlóan kimagasló – közölte az ÉMSZ. Amely magánszemélyek, vállalkozások és pártoló tagok támogatásával működő szervezet, 1988-ban alapították, célja az épületszigetelő, tetőfedő, bádogos és ács szakma fejlődésének segítése, érdekvédelme.

A címlapkép a Fudzsimoto Szú tervei alapján megépült Magyar Zene Háza a Városligetben. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk