Átlátszó fóliába csomagolt könyveket a Libri a homofób törvény miatt

  • narancs.hu
  • 2023. július 7.

Belpol

Hogy ne lehessen belelapozni.

„Míg Angliában a Waterstones könyvesbolt lmbtq könyv kiemeléseket csinál a Pride örömére, addig a Libri fóliába csomagolja ezeket a könyveket” – írta Facebook-oldalán Rácz-Stefán Tibor író. A poszthoz egy videót is feltöltött, ami a feliratok szerint a budapesti Westend bevásárlóközpont Libri könyvesboltjában készült. A befóliázott könyveknek csak a borítója látszik, ezekbe nem lehet belelapozni.

Míg Angliában a Waterstones könyvesbolt lmbtq könyv kiemeléseket csinál a Pride örömére, addig a Libri fóliába csomagolja ezeket a könyveket 😭 Ha az én könyveimet is meglátod így bezárva, kérlek küldd el fényképen vagy videón. Köszönöm!

Posted by Rácz-Stefán Tibor on Tuesday, July 4, 2023

A Telex megkeresésére a Libri megerősítette,

a kormány gyermekvédelminek nevezett melegellenes törvénye miatt fóliáznak be egyes könyveket. 

A lap szerint a Libri könyvesboltok nem egységesen vezették be a gyakorlatot, mivel van olyan budapesti üzlet, ahol LMBTQ érintettségű könyvek nincsenek befóliázva. Egy budai üzletben például fólia nélkül vannak Papp Dóra regényei, amik a homofób törvény miatt korábban az ifjúságiból a szórakoztató kategóriába kerültek át

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a júniusban az MCC tulajdonába került Libri felülvizsgálja a kínálatát, az elmúlt hetekben pedig jó pár könyvkiadót megkeresett, hogy megtudja, a kiadók szerint adott könyvek megfelelnek-e a melegellenes gyermekvédelmi törvény előírásainak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk