Átvette a Pesti Srácok stábját a kormánypropaganda legnagyobb kiadója

  • narancs.hu
  • 2024. július 3.

Belpol

Huth Gergely és társai produkciója mostantól összekerül az Origóval és a Magyar Nemzettel.

Július elsejétől átvette a Pesti Srácok stábját az Origo kiadójaírja a Media1. Ez azt jelenti, hogy a magyarországi kormánypropaganda egyik fontos szócsöve már névleg sem igazán önálló, hiszen az ilyen tartalmú kiadványokat összefogó Közép Európai Sajtó és Média Alapítványhoz, ismertebb nevén KESMA-hoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt. alá kerülnek. 

A Media1 információ szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Pestisracok.hu kiadói jogai a Vaszily Miklós tulajdonában lévő Media Vivantis Zrt.-nél maradnak, de a tartalomgyártást már a KESMA-hoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt. végzi, aminek központi szerkesztőségéből most is jelentős részben van ellátva a vidéki sajtótól kezdve a Magyar Nemzetig minden a kormány üzenetének terjesztésére tartott kiadvány. Jogi értelemben ez nem tulajdonosváltás, a a Media Vivantis Zrt. gyakorlatilag kiszervezte a Mediaworksnek a tartalom előállítását.

Vaszily Miklós a változásokat azzal magyarázta, hogy a Media Vivantis a műsorgyártásra kíván fókuszálni, és tőlük „profilidegen” volt a Pesti Srácok működtetése.

A többek között a Mandinert, a Borsot vagy a HírFM-et kiadó Mediaworks számára az egyik fő bevételi forrást az állami szféra hirdetései jelentik.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk