Kisfiút tettek a hatvani kórház babamentő inkubátorába

  • narancs.hu
  • 2023. január 28.

Belpol

Egészséges. Melegen öltöztette fel, aki hozta.

Egészséges újszülött kisfiút helyezett el valaki a hatvani Albert Schweitzer Kórház babamentő inkubátorában szombat hajnalban.

A csengő, amely ilyenkor jelez, az intézmény Balassi úti portájánál 2 óra 18-kor szólalt meg.

A kórház Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a kisfiú súlya 3900 gramm, hossza 52 centiméter. Aki hozta, melegen öltöztette fel, takarókba tekerte.

Szombati Martin – így nevezték el a kórházban – a hatodik újszülött, akit a hatvani kórház inkubátora ilyen módon megmentett.

A Telex a hír kapcsán arról ír, hogy ilyen babamentő inkubátort sok magyar kórház tart fenn, 1-2 évente találnak bennük újszülöttet. Ha egy nő elhatározza, hogy a gyermekét ilyen készülékbe teszi és ily módon a kórházra bízza, a törvény szerint nem követ el bűncselekményt. A baba bekerülhet az örökbefogadási adatbázisba, a hatóságok pedig nem keresik az anyát, sem a baba hozzátartozóit. Ez a baba szempontjából is a legkevésbé rossz megoldás hozzáértők szerint, ha az anya súlyos válsághelyzetbe kerül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk