Az MTVA-tól érkezik a Szuverenitásvédelmi Hivatal leendő vezetője

  • narancs.hu
  • 2023. december 29.

Belpol

Orbán választottja sokfelé megfordult már a Századvégtől a Figyelőn át Habony londoni cégéig. 

A kormánypárti Magyar Nemzet arról ír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Lánczi Tamás politikai elemzőt, az MTVA online igazgatóját kérte fel az újonnan létrejövő Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének, ezt a lapnak maga Lánczi meg is erősítette.

Hozzátették, Lánczi az esküjét várhatóan január közepén Novák Katalin köztársasági elnök előtt teheti le a Sándor-palotában.

Az új hatóság létrehozásáról rendelkező "szuverenitásvédelminek" nevezett, valójában megfélemlítési törvényt december 12-én fogadta el az Országgyűlés, és a köztársasági elnök aláírását követően december 21-én hirdették ki. A hivatal február 1-jén kezdi meg működését. A hivatal vezetőjét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki hat évre.

Lánczi Tamás politológus – Lánczi András fia – 2010-11-ben Navracsics Tibor miniszteri kabinetfőnöke volt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, majd kéőbb a Századvég igazgatója lett. Egy időben volt a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet igazgatója is, illetve miután Schmidt Mária megvette a Figyelőt, Lánczi lett annak főszerkesztője 2017 és 2019 között, 2020-tól pedig az MTVA online igazgatója. Lánczi Tamás emellett Habony Árpád londoni cégének, a Danube Business Consultingnak a vezetőjeként is dolgozott, amely résztulajdonosa a V4NA nemzetközi hírügynökségnek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk