Az Origo újságírója a horogkeresztes karkötőről: „Két éve kaptam Indiában, egy emlék az utazásról”

  • narancs.hu
  • 2020. november 1.

Belpol

Szalma György vállalja a felelősséget, bocsánatot kér azoktól, akiket megbántott.

„Gondolom már mindenki látta, hogy a sajtó lehozta, hogy egy szvasztikás karkötőben ültem be a Pesti Tv műsorába. Az igazság az, hogy ezt a karkötőt két éve kaptam Indiában, ez egy emlék arról az utazásról, amiről egyébként cikksorozatot is írtam. Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok náci, a karkőtő nem hordozott semmiféle politikai üzenetet részemről. Nem állt szándékomban senkit provokálni. Ha bárkit megbántottam, ezúton bocsánatot kérek” – írja Szalma György, az Origo munkatársa a Facebookon. Hozzátette, akikben kérdések maradtak, azoknak „szívesen” válaszol, továbbbá minden felelősség egyedül őt terhel.

Ahogyan azt korábban megírtuk, Szalma György egy olyan karkötőt viselt a PestiTV adásában, amin horogkeresztek láthatók. A Momentum tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt feljelentést tesz.

Feljelenti a Momentum az Origo munkatársát, mert horogkeresztes karkötőt viselt egy műsorban

Tiltott önkérnyuralmi jelkép használata miatt. „Náci jelképpel szerepelt az Origo propagandistája - feljelentést teszünk!" - írja a Momentum a Facebookon. A párt közleménye szerint Szalma György, az Origo munkatársa néhány napja egy horogkeresztes kartközőt viselve vett részt a PestiTV adásában.

Figyelmébe ajánljuk