Az ügyészség szerint "tárgyszerű" volt a kormány vakcina-táblázata

  • narancs.hu
  • 2021. június 11.

Belpol

Az értelmezésre alkalmatlan adatközlést pedig még Karikó Katalin sem hagyta szó nélkül.

Még áprilisban tette közzé a magyar kormány a vakcinák hatékonyságáról szóló táblázatot. A hiányos adatok miatt félrevezető számok nagy port kavartak, felszólal ellene  Karikó Katalin kutató, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója is, de a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége is kritizálta a táblázatot. A MOK nyílt levelet intézett az ügyben az operatív törzshöz, amelyben jelezték, hogy "ezek az adatok a jelenleg közölt formájukban nem alkalmasak az egyes vakcinák hatásosság-különbségeinek megállapítására".

Szél Bernadett pedig egyenesen feljelentette a kormányt rémhírterjesztésért, ugyanis szerinte a hiányos adatokkal bemutatott vakcinatáblázat alkalmas arra, hogy aláássa a nyugati vakcinákkal szembeni bizalmat. Ennek a feljelentésnek érkezett meg ma az eredménye, ezt Szél Bernadett a közösségi oldalán közölte.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség feljelentésem nyomán hozott friss határozata szerint a kormány kamutáblázata nem hogy “nem meríti ki a rémhírterjesztés bűntettének törvényi tényállását", de egyenesen TÁRGYSZERŰ!!! 

- írja Szél Bernadett. Hozzáteszi: az ügyben nyomozás ugyan nem volt, nem kérték ki a kamutáblázat hiányzó háttéradatait és nem hallgattak ki senkit. "Ehelyett nagy bölcsen megállapították, hogy a vakcinatáblázatban közölt adatok közzétételével „a kormányzat a rendelkezésére álló statisztikai adatokról adott TÁRGYSZERŰ TÁJÉKOZTATÁST a második oltás után megfertőződött és elhunyt személyek vonatkozásában a megjelölt időszakban, az egyes oltóanyagokra vetítve.”

Az ügyészség szerint  nem tett olyan kijelentést a kormány, „amely az orosz és kínai oltóanyagot BÁRMILYEN FORMÁBAN PREFERÁLTA VOLNA az úgynevezett nyugati típusú vakcinákkal szemben.”

A posztban megjegyzi azt is, hogy "az ügyészség ezek szerint mindenkinél, Karikó Katalinnál, a Magyar Orvosi Kamaránál, tudósok soránál is jobban ért az oltások hatékonyságának meréséhez, és Gulyás Gergely is elmehet Szijjártóhoz hasonlóan díszprofesszornak."

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség feljelentésem nyomán hozott friss határozata szerint a kormány kamutáblázata...

Posted by Szél Bernadett on Friday, June 11, 2021

 

Szél Bernadett kiemeli, hogy ezt a döntést ráadásul úgy hozta meg az ügyészség, hogy közben "a szakemberek egybehangzóan állították - és józan paraszti ésszel is belátható-, hogy a táblázat ebben a formájában teljesen félrevezető és nem alkalmas az egyes vakcinák hatásosságának összehasonlítására, pláne nem olyan meredek következtetések levonására, ami a kormányzati koronavírus honlapon jelent meg: „a Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után”."

Hozzáteszi, nemcsak alapvető információk hiányoztak a táblázatból, mint az oltottak kora, egészségi állapota, az oltások időbeli megoszlása, de teljesen valószínűtlen halálozási adatok szerepeltek benne, pl. 100 ezer főre vetítve 32 haláleset a Pfizer második adagja után, miközben kutatók szerint extrám ritka esetben, 1,4 millió beoltottnál van 10 fő alatti a halálozás.

"Az ügyészség tehát nem törte magát, szerintük minden rendben volt a táblázattal, tárgyszerűen tájékoztatott a kormány, egyik vakcinát se tüntette fel jobbnak a másiknál. A Fidesz párhuzamos világában biztos így volt, de a valóságban ez igenis kimerítette a rémhírterjesztés fogalmát: a kormány minden eszközt bevetett, hogy a keleti vakcinákat népszerűsítse a nyugatiakkal szemben."

Szél Bernadett idézi Karikó Katalint is, ugyanis a táblázat mellett a kutató sem tudom elmenni annak idején szó nélkül. Ő akkor azt írta, hogy a táblázatot látva,  „ha valaki öngyilkos akar lenni, ez alapján kér egy Pfizer-vakcinát, és azt hiheti, meghal tőle.”

Szél azzal zárja sorait, hogy a kormány számítása szerencsére nem jött be, annak ellenére, hogy "ezzel a kamutáblázattal mindent elkövettek, hogy aláássák a nyugati vakcinákkal szembeni bizalmat. Lelkük rajta."

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.