Azonnali vizsgálatot rendeltek el a nagyecsedi kislány halála miatt

  • narancs.hu
  • 2024. február 6.

Belpol

A 13 éves Nikolett tüdőgyulladásban halt meg, miután a háziorvos tanácsára otthon gyógyult, és a gyermeksürgősségiről is hazaküldték.

Azonnali vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ hatósági jogkörénél fogva a sajtóban megjelent nagyecsedi kislány halála miatt

írja24.hu a szervezet által eljuttatott közlemény alapján. Hozzátették, a hatósági vizsgálat eredményéről tájékoztatják az érintetteket.

Tüdőgyulladásban halt meg egy nagyecsedi kislány, miután a háziorvos megvizsgálta, de azt tanácsolta a szülőknek, maradjon otthon a gyerek és legyenek türelmesek, majd két helyről, a mátészalkai orvosi ügyeletről és a mátészalkai gyermeksürgősségiről is hazaküldték az orvosok. Végül mentő vitte a 13 éves Nikolettát a nyíregyházi kórházba, ahol intenzív osztályra került, altatásba, de a légzése összeomlott, és másnapra meghalt – számolt be a tragikus esetről az rtl.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!