Balog Zoltán püspöksége ingyen kapott egy 1,4 milliárdos ingatlant

  • narancs.hu
  • 2024. április 23.

Belpol

Püspöki irodának, a Parlamenttől nem messze.

Teljesen ingyen kapta meg az államtól azt az 596 négyzetméteres alapterületű, irodaházként használt palotaépületet, amit most Balog Zoltán püspöki irodának használ. Az Alkotmány utca 25. szám alatt álló épületet 1,4 milliárd forint értékűre becslik.

Az RTL.hu felhívja a figyelmet, hogy a Dunamelléki Református Egyházkerület a 15 éves értékesítési moratórium lejárta után akár el is adhatja majd az épületet.

 
Az Alkotmány utca 25. szám alatt álló épület, amely a református egyház tulajdonába került
 

A belvárosi luxusingatlant a hivatalos indoklás szerint „a szolgálat hivatali feladatainak ellátása” céljából kapta a püspök.

A ház 1950 óta állami tulajdon volt, 2013-17 között az akkor Balog vezette EMMI támogatáskezelő szerve volt, majd a Nemzeti Vagyonkezelőtől Balogék bérelték 2021 óta, végül örökbe is megkapták.

A református egyház fideszes előljárója még mindig nem mondott le püspöki címéről, pedig egyre többen úgy vélik, az egyház erodálódását okozza a jelenléte, hiszen K. Endre kegyelmi ügyében kulcsszerepe volt. Miatta rúgtak ki egy kántort, aki most társaival együtt nyílt levélben követeli Balog Zoltán leváltását, és az is kiderült, hogy az exminiszter bizalmas körben beszélt arról, hogyan próbált menteni egy lelkészt, akit letartóztattak volna. A lemondását követelő levelet több mint százan írták alá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk