Balog Zoltán prédikált a Baár-Madas Gimnázium tanévnyitóján

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 2.

Belpol

Hiába volt kulcsszereplője a kegyelmi botránynak, idén őt hívták prédikálni a budai iskolába.

A Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskola tanévnyitóján tartott istentiszteletet Balog Zoltán püspök – erősítette meg Tombor László igazgató a 444.hu-nak. Mint válaszolta, a református köznevelési intézményekben alapvetően a tanévnyitó része az istentisztelet, amelyet rendszeresen az iskola fenntartója, a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészi elnöke tart.  Ebben a tanévben pedig Balog Zoltán prédikált – írta az igazgató.

 
Balog Zoltán református püspök 2023. december 20-án.
Fotó: MTI/Lakatos Péter
 

Balog Zoltán kulcsszereplője volt a kegyelmi botrányban: ő biztatta Novák Katalin lemondott köztársasági elnököt, hogy adjon kegyelmet a pedofil igazgatót leplezni próbáli K. Endrének. Az eset után Balog „csak” az egyházi zsinati elnöki posztjáról mondott le, de továbbra is református püspök maradt. 

Többen kezdeményezték, hogy mentsék fel püspöki tisztéségből, de ezek a próbálkozások nem jártak sikerrel. Nem úgy Thoma László református lelkész esetében, akinek szerződését nem hosszabbították meg a Károli Gáspár Reformátos Egyetemen. Balog erről azt mondta, egy őt kritizáló februári igehirdetés következménye mindez.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miben haladta meg a Trónok harca A Gyűrűk Urát?

  • Sepsi László

A filmsorozat jóval ismertebbé vált, mint a regényfolyam, igaz, el is rontották a végét. George R. R. Martin a mai napig nem fejezte be A tűz és jég dalát, így aztán Sepsi László 2012-es írását is gond nélkül elővehetjük az Ásatás című sorozatban.