Bayer Zsolt: Tudatosan hazudtam

  • narancs.hu
  • 2024. február 4.

Belpol

Nem kérte ki nagyapja aktáit, pedig korábban ezt állította.

A kormánypárt fő propagandistája most az mondja, hogy valójában nem kért ki nagyapja, Gyimes Károly ügynökaktáit az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából. Pedig egy 2016-os interjúban ezt állította a Mandiner újságírójának.

„Úgy gondoltam, amint közlöm, hogy az egyik nagyapám nyilas volt, meg besúgó, az jókora vihart kavar. Nem akartam, hogy emiatt zaklassák a már akkor is idős rokonomat”

– védekezett Bayer. „Ha úgy tetszik, tudatosan hazudtam” – fogalmazott az Index kérdésre tegnap, egy sajtótájékoztatón.

Korábban mi is írtunk róla, hogy Ungváry Krisztián történész nyomozásából kiderült, a propagandista nagyapja a Horthy-rendszerben nyilas volt, majd 1945 után besúgóként segítette a kommunista államhatalmat, és bár nem lett volna muszáj, a zsidó nők hüvelyi motozását ő tanította be az őröknek a kiskőrösi gettóban. Bayer később egy válaszcikkben azt írta: „Iszonyodom attól a nagy, erős, csöndes embertől, aki a nagyapám volt.”

Annyira mégsem akar szembenézni a múlttal Bayer, hiszen azóta Ungváryra ráállt a fideszes sajtóbirodalom, a propagandistát pedig álló tapssal köszöntötte a HírTV közönsége. Arra Bayer úgy reagált az adásban: „Nagyon kedvesek, és azt is pontosan tudom, hogy minek szól.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk