Benkő Tibor: Idén 16 halálos áldozata volt a koronavírusnak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak körében

  • narancs.hu
  • 2021. december 28.

Belpol

„16 emberünket nem tudtuk megmenteni”.

A honvédségnek „sok-sok árvája van”, akiknek a támogatásában a katonák tapasztaltak, de „elveszett emberünket pótolni nem tudjuk” – fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit FM-nek. A beszélgetésről az atv.hu számolt be. A miniszter elmondta, idén 16 halálos áldozata volt a koronavírusnak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak körében. „16 emberünket nem tudtuk megmenteni” - fűzte hozzá a honvédelmi tárca vezetője.

Az október 29-i Hivatalos Értesítőben közzétett utasítás szerint a Magyar Honvédség foglalkoztatottjai körében kötelezővé tette a koronavírus elleni első adag vakcina felvételét december 1-ig. Ez alól orvosi igazolással mentesülhetett a munkavállaló. 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az októberben bejelentett járványügyi szabályok szerint a magyar állam 2021. december 15-ig elvárta az oltás felvételét azoktól az állami szférában dolgozóktól is, akik rendszeresen találkoznak ügyfelekkel.

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk