Boldog István bosszúra készült és fenyegetőzött a róla valló polgármester szerint

  • narancs.hu
  • 2020. április 6.

Belpol

Boldog mentelmi jogának felfüggesztéséről ma döntenek.

A Fidesz-frakció tagjának, Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter múlt héten indítványozta,  Boldog ellen ugyanis vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás.

Boldogról Nagy Szilárd, Kengyel függetlenként megválasztott, a tisztségéből felfüggesztett polgármestere nyilatkozott a 24.hu-nak:

"Boldog István továbbra sem hagy békén, egyértelműen bosszúra készül. Az októberben megválasztott képviselő-testület szinte heti rendszerességgel készít feljelentést ellenem, nyilvánvalóan irányított szándékkal" - állítja Nagy, aki tavaly vádalkut kötött a fideszes országgyűlési képviselő ügyei után kutakodó ügyészséggel.

Nagy emellett elmondta, hogy még mielőtt az ügyészség megkereste, üzeneteket kapott a képviselőtől, aki azzal fenyegetőzött, hogy a település pályázatait elkaszáltatja a Magyar Államkincstárnál.

Boldog ellen a Szolnok megyei településfejlesztési operatív program pénzeinek felhasználása kapcsán folyik a nyomozás. A vizsgálat korábbi szakaszában négy embert előzetes letartóztatásba helyeztek, F. Petra törökszentmiklósi önkormányzati képviselőt pedig letartóztatták, majd letartóztatását megszüntetve bűnügyi felügyelet alá helyezték.

Nagy Szilárd még tavaly, vádalku keretében elismerte, hogy fideszes polgármesterként több mint 10 millió forint sikkasztott el. A felfüggesztett polgármester elfogadta az ellene felhozott vádakat, egyéves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Boldog emellett a közösségi oldalán arra hivatkozott, hogy "hibás" döntéseit "gyakran politikai nyomás hatására" hozta meg.

Bár az ügy menetéről és vallomásáról nem nyilatkozhat, de a 24.hu-nak kijelentette, hogy az ügyészség arra kérte, mondja el az igazat "a Boldog István által bűnszervezetben irányított korrupciós hálózatról."

"A nálunk történtek alapján nyilvánvalóvá vált, hogy Boldog kiskirályként akarta irányítani a választókerületben az összes polgármestert, és rajtunk keresztül a közbeszerzéseket" - jelentette ki Nagy.

Nagy Szilárd elmondása szerint vallomását államtitokká minősítették és a hatóság személyi védelem alá helyezte.

Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja. Odakünn a helyzet olyan, amilyen - de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Figyelmébe ajánljuk