Budaörs 5 millióval segíti az „engedetlen” tanárokat

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 14.

Belpol

A pénz az Illyés Gyula Gimnázium alapítványáé, és a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusok kaphatnak belőle, ha anyagi hátrány érné őket.

Ötmillió forinttal támogatja Budaörs önkormányzata a helyi Illyés Gyula Gimnázium alapítványát, ebből a pénzből kaphatnak segítséget a polgári engedetlenséggel tiltakozó pedagógusok, ha szankciókkal sújtaná őket a tankerület – írja a Telex.

A pénz átutalásáról a budaörsi képviselő-testület szavazott.

A többség támogatta az előterjesztést, csak a három fideszes képviselő tartózkodott.

A tudósítás szerint Czuczor Gergely, a Fidesz-KDNP képviselője azt mondta, tisztában van azzal, hogy a tanárok nem keresnek eleget, de a tiltakozást nem támogatja, mert szerinte az országnak most nincs pénze arra, hogy a pedagógusok fizetési problémáját megoldja, erre most az Európai Uniótól várs segítséget a kormány.  Czuczor szerint nem lenne szabad még biztatni is a tanárokat arra, hogy szegüljenek szembe az állammal. 

Wittinghoff Tamás  budaörsi polgármester azt mondta, a városnak erkölcsi kötelessége, hogy ebben a helyzetben szolidáris legyen  a tanárokkal, akiket megfenyegettek.

Országszerte több iskolában nyúltak a polgári engedetlenség eszközéhez a pedagógusok, így a budaörsi Illyés gimnáziumban is folytatódott ez az akció kedden. Ezeket a tanárokat egyes tankerületek kirúgással fenyegetik,  múlt pénteken fel is mentették a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettese, Dezsőfi György.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk