Tüntetéssé alakult Miskolcon a hétfő reggeli élőlánc

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 12.

Belpol

A Herman Ottó Gimnácium tanárai és az akcióhoz csatlakozók az igazgatóhelyettesért, Dezsőfi Györgyért álltak ki, akit a tankerület vezetője pénteken felmentett pozíciójából, mert korábban részt vett a pedagógusok polgári engedetlenségi akciójában.

Mint arról lapunk is beszámolt, pénteken jelentették be a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai, hogy hétfőn reggel iskolakezdés előtt élőláncot alkotva, fekete ruhában tiltakoznak az iskola tanárai és az akcióhoz csatlakozók, hogy ekképp álljanak ki igazgatóhelyettesükért, Dezsőfi Györgyért, akit a tankerület vezetője pénteken felmentett pozíciójából, mert korábban részt vett a pedagógusok polgári engedetlenségi akciójában.

A 444.hu tudósítása szerint a félórás élőláncból tüntetés lett, amit a végzős diákok kezdeményeztek: elsétálnak az iskolától a tankerületi központhoz.

Az egyik diák azt mondta a lapnak, ha nem helyezik vissza az igazgatóhelyettest, folytatni fogják a tüntetést.

A beszámoló szerint a vonulók mellett az autósok támogatólag dudálnak.

Úgy tudni, Miskolchoz hasonlóan Budakalászon, a Szentistvántelepi Általános Iskolában is szolidaritási megmozdulásra készülnek pedagógusok és szülők, élőláncot készülnek vonni az épületek köré. Hasonlóan a budapesti Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium tanárai is fekete ruhában és élőlánccal tiltakoztak hétfő reggel, miután egyes polgári engedetlenségben részt vevő iskolák pedagógusai levelet kaptak, amelyben kirúgással fenyegették meg őket.

(Címlapképünkön a miskolci Herman Ottó Gimnázium épülete)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk