Díszdoktori címet kapott Kásler Miklós

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. június 28.

Belpol

A miniszter szerint ez igazán felemelő érzés.

Díszdoktori címet kapott Kásler Miklós az EMMI minisztere az Újvidéki Egyetemen. Az MTI tudósítása szerint Kásler úgy nyilatkozott a kitüntetéssel kapcsolatban, hogy abban az az igazán felemelő, hogy az embert a saját kollégái találják kitüntetésre méltónak, ezért rendkívül megtisztelő ez az elismerés.

Kásler továbbá megjegyezte: mindig az a célja, hogy a legjobbat nyújtsa, a legkisebb lehetőségek között is igyekszik megtalálni a legjobb megoldásokat. "A tevékenység maga a legjobb motiváció" - húzta alá.

Közölte, nem tartja politikai döntésnek a kinevezését, nem a mostani jó magyar-szerb kapcsolatok állnak ennek hátterében, hanem kizárólag a szakma ismerte el a tevékenységét.

Az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Kara kiemelt tudományos munkásságáért terjesztette fel Kásler Miklóst a díszdoktori címre. Az egyetem szenátusa egyhangúlag támogatta a kinevezését - hangzott el az újvidéki ünnepségen. Az újonnan kinevezett díszdoktor méltatásában kiemelték, hogy Kásler Miklós jelentős orvosi és tudományos múlttal rendelkezik, az Újvidéki Egyetem tudományos és akadémiai közössége ezért büszke lehet új tagjára.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk