Dobrev Klára szerint nem az ő családjának, hanem a "mai kormánybűnözőknek" vannak titkolandó ügyei

  • narancs.hu
  • 2018. november 17.

Belpol

A Gruevszki-ügyhöz szólt hozzá Gyurcsány Ferenc felesége.

"Petar Dobrevnek nem voltak titkolandó ügyei. Családjának se. Ezeknek a mai kormánybűnözőknek viszont annál több" - írja Facebook oldalán Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége.

Dobrev arra reagál ezzel, ahogy a Ripost és nyomában a teljes kormányközeli média Nikola Gruevszki gyanús körülmények között benyújtott menedékjogi kérelmét azzal hozta összefüggésbe, hogy a volt macedón miniszterelnök "sokat tudhat Gyurcsányék balkáni üzleteiről."

Megvan a kormánymédia válasza a Gruevszki-botrányra: Gyurcsány

Nem volt nehéz kitalálni. Gyurcsány Ferencel a címlapján hozza a Gruevszki-sztorit a Ripost. Mint ismert, Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, Orbán Viktor fontos szövetségese Magyarországon kért politikai menedékjogot, miután hazájában korrupció miatt börtönbüntetésre ítélték. Budapestre szökött, mert régi barátjától remél segítséget. Idén részletes cikkben mutattuk be a volt macedón miniszterelnököt és furcsa ügyeit.

Ennek igazolására hozták fel Petar Dobrevet, Dobrev Klára bolgár apját. Dobrev Klára szerint 2002-ben elhunyt apja a fideszes narratívával szemben nem kémfőnök,csak egy egyszerű mérnök volt, aki nem is politizált.

Figyelmébe ajánljuk