Dombóvári rendőr kapta az Aranypánt-díjat

  • MTI
  • 2023. április 8.

Belpol

Az Aranypánt-díjat a hétköznapi roma hősök kapják meg minden évben. 

Kovács Richárd, a Dombóvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának főhadnagya kapta idén az év hétköznapi roma hősének járó Aranypánt-díjat, közölte a Roma Sajtóközpont. A megmérettetésen tíz jelöltre lehetett szavazni.

Kovács Richárd a Tudományos Diákkörön különdíjat érdemelt ki Etnikai profilalkotás a rendőri intézkedések során című dolgozatával. Többször nyerte el a testépítésért járó Mr. Zsaru címet, és több éremmel tért haza az Egyesült Államokban megrendezett World Police and Fire Games-ről is.

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának romológia szakán tanul, mellette a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán joghallgató, a tervek szerint jövőre szerzi meg a doktori címet. Kutatási területe a mélyszegénység és a rendészet-szociológia. A gyerekeknek azt szeretné megmutatni, hogy kitartással, sporttal és tanulással milyen eredményeket lehet elérni.

Posztumusz Aranypánt-emlékdíjban részesült a Budapest Jazz Klubban tartott díjátadó gálán Mundér Gusztáv és Setét Jenő.  1971-ben április 8-án ült össze az első Roma Világkongresszus, ennek tiszteletére e napot Nemzetközi Roma Nappá nyilvánította az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ). Magyarországon ekkor adja át a Roma Sajtóközpont – idén az 1 Magyarország Kezdeményezéssel együttműködve – a 2015-ben alapított, az év hétköznapi roma hősének járó Aranypánt díjat. Az aranypánt kifejezés a romák többségének kettős identitását szimbolizálja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk