Donáth: Varga lehet áldozat, de a szemembe hazudott

  • narancs.hu
  • 2024. március 30.

Belpol

A Momentum elnöke egy 2020-as vitájukat idézte, ahol az akkori igazságügyi miniszter mást mondott az ügyészségről, mint volt férje hangfelvételén.

„Varga Judittal 2020-ban vitáztam a jogállamiság helyzetéről, és szembesítettem azzal, hogy az ügyészséget a Fidesz irányítja. Akkor valahogy mást mondott Polt Péterrel kapcsolatban, mint a nemrég nyilvánosságra került hangfelvételen. Ne kerteljünk: nyíltan a szemembe hazudott” – írja Donáth Anna, a Momentum elnöke az akkori vitát közzé tévő Facebook-posztban. 

Magyar Péter, Varga Judit volt férje diktafonra vette egy korábbi otthoni beszélgetésüket, amelyen többek között az hangzik el, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nem ura a helyzetnek, Völner Pált figyelmeztették, vigyázzon, mert nyomozás folyik a Schadl-ügyben, és Rogán Antal miniszter kihúzatta a nyomozati anyagból a számára kínos részeket. A felvétel igazságtartalmáról nem beszélt Varga Judit a szerda esti interjújában, csak arról, hogy milyen körülmények között zajlott az a beszélgetés a férjével, és hogy Magyar Péter célirányosan faggatta, ő pedig szeretett volna túllenni azon a beszélgetésen is meg a házasságán is.

A Donáth Anna által most idézett 2020-as tévévitájukon Varga Judit azt mondta, hogy Polt Péter nem tagja a Fidesznek, és az ügyészség jó teljesítményt nyújt, ezt nemzetközi statisztikák bizonyítják. 

A Momentum elnöke nyomatékosítja, attól, hogy valaki egy élethelyzetben áldozat, más szempontból lehet bűnös.

 

„Varga Judit tevőlegesen részt vett a magyar jogállamiság felszámolásában. Ettől még lehetett a Magyar Péter által elkövetett párkapcsolati erőszak áldozata, és magánvéleményem szerint valószínűleg az is volt. Emberként, nőként együttérzek vele a magánéleti nehézségeiben. De ennek semmi köze, és nem von le semmit a bűneiből, amit a magyar emberek, a magyar demokrácia és jogállam ellen elkövetett. A hangfelvétel egyértelműen bizonyítja, hogy pontosan tudta, hogy maffiaállamot működtet, és sorozatosan hazudott erről a magyar közvéleménynek. Például ezen az ominózus vitánkon, amikor szembesítettem az igazsággal négy évvel ezelőtt” – írja Donáth.

Arról, hogy Varga Judit tényleg bántalmazó kapcsolatban élhetett, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is nyilatkozott. Erre nem Varga Judit interjújából, hanem volt férje kommunikációjából következtetett az ellenzéki politikus. Magyar Péter erre úgy reagált, hogy Baranyi Krisztina olyannyira ellenzéki, hogy a férje a Diákhitel Központ felügyelő bizottsági elnöke volt, „és a vagyonminiszter egyik jobbkeze”.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.