Eduline: Több diák korábban hazament a BME VIK gólyatáborából a megalázó bánásmód miatt

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 21.

Belpol

Ez az a gólyatábor, ahonnan a szervezők kitiltották a gumióvszert.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának (VIK) augusztus 14. és 17. között megtartott gólyatáborában diákok beszámolói alapján durván bántak a gólyákkal. Az Eduline cikke szerint a gólyákat tűző napon gyalogoltatták a táborba egy órán keresztül, a gurulós bőröndöket is csak kézben cipelhették, a rendezvény ideje alatt csak magázódni lehetett, első este pedig csak későn kaptak enni.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, ez az a gólyatábor, ahonnan a szervezők kitiltották a gumióvszert, hátha akkor nem szexelnek a hallgatók. Az oktatási ügyekkel foglalkozó portál diákok beszámolóira hivatkozva arról ír, hogy a tábor első napján kipakoltatták a gólyák táskáit, elvették az ételeiket és elkobozták a gyógyszereiket is. „A kaját (szendvicset, kávét) ki kellett dobni, gyógyszert elkobozták (fájdalomcsillapítót is). Este kérni kellett, ha szükséged volt rá. Mindenkinek kötelező a testi motozás, amit a biztonsági szolgálat végzett” – írta az egyik diák, hozzátéve, hogy a szobák koedukáltak voltak, 13 fiúra egy-két lány jutott, és mindegyik szobában aludt két-két felsőbb éves is, hogy „testükkel megakadályozzák” a mosdóba való kijutást.

Mosdóba ugyanis naponta háromszor mehettek a diákok, akkor is csak egy-egy percre.

„Egy perc után üvöltve jöttek, hogy menjenek ki az emberek, jönne a következő csapat. A fürdés sem volt sokkal jobb. Fiúknak 2, lányoknak 5 percük volt. Stopperrel mérték. Ebbe beletartozott a tusolás, a fogmosás, a mosdózás és az öltözködés. Végig egy piros baseballütővel ütötték a falat és a zuhanyfülkéket, üvöltöztek, hogy siessünk, mindenki ránk vár. Nagymosdózni tilos volt, esélyed sem volt rá, mindig verték a fülke ajtaját” – állítja egy hallgató, aki arról is beszámolt, hogy a táborban végig magázódni kellett, a felsőbb évesek megakadályozták a spontán csoportosulásokat, így az esemény inkább egy kiképzőtáborra hasonlított, mint egy gólyatáborra.

A megalázó bánásmód miatt a beszámolók szerint többen korábban hazamentek.

A 444.hu egyik olvasója, aki 2016-ban volt ott a BME VIK gólyatáborában, a lapnak azt írta, annak idején ő is otthagyta a tábort egy nap után, miután megtapasztalta „a végtelen felesleges kegyetlen szivatást”. Levelében azt írta, „a BME VIK természetesen minden létező csatornán letiltja és törli a kommenteket, ami az igazságot osztja meg”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk