Eladja az állam a mátraházi honvéd üdülőt

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Belpol

A lehetséges vásárlók között felmerült Tiborcz István neve is. 

Eladja az állam a mátraházi honvéd üdülőt, a 4. számú Kiképzési, Oktatási, és Regeneráló Központot – írja a Gyöngyös Ma, az értesülést a Honvédelmi Minisztérium (HM) is megerősítette. 

Az intézményt szeptember 4-én minden magyarázat nélkül bezárták, a hónap közepén pedig zajlott a kiürítése. A HM tájékoztatása szerint az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag szükség szerint érintette a tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat. 

A lehetséges váráslók között felmerült a miniszterelnök veje, Tiborcz István is, de a hozzá köthető cégcsoport, a BDPST Group cáfolta ezt. Tájékoztatásuk szerint nem terveznek ilyesmit, és a „jövőbeli tervei között sem szerepel az ingatlan megvásárlása”.

Még a Válasz Online számolt be róla júniusban, hogy Nagy Márton által vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztérium 74 állami ingatlan, döntően tóparti üdülők eladására készül. A listán gyermeküdülők, egyetemi és rendőrségi üdülők, sporttelepek is szerepeltek, de felmerült a honvédség Stefánia úti kulturális központja, a Stefánia Palota eladása is. Az ingatlanok eladásából a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat 32,7 milliárd forintot vár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.