Elítélte Jakab Pétert a Jobbik etikai bizottsága, de nem kap büntetést

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 5.

Belpol

Azért panaszolták be, mert nyilvánosan fogalmazott meg vádakat Potocskáné Kőrösi Anitával szemben.

A héten derült ki, hogy a Jobbik elnökhelyettese etikai eljárást kezdeményezett Jakab Péter ellen, mire válaszul ő ugyanezt tette Potocskáné Kőrösi Anitával, miközben „fideszes ügynöknek” nevezte.

Jakab és a Jobbik politikusai között egy ideje már konfliktusos a helyzet. A csatározás részben arról szól, hogy Jakab még pártelnökként vádakat fogalmazott meg Potocskánéval szemben, azt állítva, hogy őt és a megválasztott elnökséget megkerülve próbált jogköröket elvonni tőle.

Jakab bár kényszerűen távozott a Jobbik éléről, etikai bizottsági eljárás indult ellene. Varga Péter Zoltán, a párt dunakeszi elnöke bepanaszolta azért, mert Jakab a nyilvánosság elé vitte a párt belső konfliktusait. 

Ez a vizsgálat a Népszava információi szerint lezárult, Jakabot elítélte a bizottság, de nem büntetik meg.

"Támadhatnak, ahogy csak akarnak. Fideszesek, vagy velük megalkuvók. Soha nem fogok meghátrálni! Soha!" – írta Jakab Péter legutóbb a Facebook oldalán, azokra a hírekre reagálva, melyek szerint még a Jobbik parlamenti képviselőcsoportjának frakcióvezetőjeként százmilliós nagyságrendű szerződéseket írt alá a párt elnökségének tudta és beleegyezése nélkül.

(Népszava)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk